top of page

SkrekkeLIE

Hva: Filmkvelder med skrekk og gru på Lie

4. september kl. 18.00: Dracula (1931)

2. oktober kl. 18.00: Frankenstein (1932))

6. november kl. 18.00: Mumien (1932)

4. desember kl. 18.00: Ulvemannen (1941)

Billettpris: Gratis inngang

Filmplakater: Dracula, Frankenstein. Munien, Ulvemannen

Universal studios feirer 100 år med monsterfilmer! 

 

Den første var en stumfilmtolkning av Victor Hugo sin kjente bok «Ringeren i Notre Dame» i 1923. På Lie bydelshus viser vi et lite utvalg av de mest kjente, HELT GRATIS! Hver film presenteres med et par artige anekdoter i forkant av filmen.

 

Kafeen selger både popcorn og drikke.

Om filmene

Dracula er den første skrekkfilmen til Universal studios med lyd, samtidig er det den første filmatiseringen av Bram Stroker sin kjente bok fra 1897, om den eksentriske grev Dracula, som reiser til London der han herjer som vampyr. Filmen bygger på et teaterstykke, og en erfaren skuespiller fra Ungarn fikk rollen som Dracula, nemlig Bela Lugosi (1882-1956).

Se trailer av Dracula:

Frankenstein, eller den Moderne Prometeus er en historie skrevet av Mary Shelly i 1818, om den unge vitenskapsmannen Victor Frankenstein som skaper liv på en meget uortodoks måte. Engelskfødte Boris Karloff (1887-1969) spiller monsteret, da Bela Lugosi høflig avslo rollen siden det var få replikker.

Se trailer av Frankenstein:

Mumien

I denne filmen skinner skuespiller Boris Karloff som Imhotep, en egyptisk yppersteprest som ble mumifisert levende for over tre tusen år siden, men som blir oppdaget av arkeologer og vekket til liv igjen i 1921. Der møter han en kvinner som han tror er den reinkarnerte elskeren hans.. forvekslinger og mystikk følger. Filmen kom ut 10 år etter oppdagelsen av graven til Farao Tutankhamun.

Se traileren av Mumien:

Ulvemannen

En velstående mann flytter tilbake til barndomshjemmet sitt i Whales, der han blitt bitt av en ulv som igjen smitter han slik at han selv – blir en varulv når fullmånen skinner. Her ser vi Lon Chaney Jr. (1906-1973) i hovedrollen, sønn av Lon Chaney (1883-1930), som også var kjent fra en rekke skrekkfilmer og bar kallenavnet: «Mannen med tusen ansikt» Lon Chaney Sr. spilte for øvrig Quasimodo i Universal Studios sin versjon av «Ringeren i Notre Dame» i 1923, som går for å være den første monsterfilmen til Universal.

Se traileren av Ulvemannen:

bottom of page