Ash & Thorns

Duoen gjester hagen på Gråtenmoen torsdag 28. juli.

Ash & Thorns, Folk-duoen kjent fra The Voice.


De utfyller den stadig mer populære "norwegicana"-bølgen med sin tradisjonelle tilnærming til americanamusikken. Ash & Thorns, som for alvor ble mer kjent i Norge etter at de gikk videre i The Voice med sin egen låt Signs, slipper ny musikk. Nå legger de ut på en ambisiøs slippturné som dekker de fleste hjørnene av riket.


Folk-duoen fra Oslo har med sine velklingende harmonier og tekniske gitarpartier funnet et tidløst musikkuttrykk som henter inspirasjon fra artister som Gillian Welch og The Milk Carton Kids. Duoen har blitt sammenlignet med mange, Simon & Garfunkel og The Everly Brothers dukker stadig opp, men gutta vil ikke begrense seg til et sound.


Ash & Thorns utfyller den stadig mer populære "norwegicana"-bølgen med sin tradisjonelle tilnærming til americanamusikken og sin nakne orkestrering. Med to gitarer og to stemmer spinner de et ettertenksomt og vart musikkuttrykk hvor tekstene deres får ta plass og synke inn.


Debutplata Live at The Bokshoop (2019) var et ekte og upolert album som ifølge Tidens Krav "tok oss med til Badlands-filmen av Terrence Malick. Eller kanskje til et Huckleberry Finn-Landskap, flåteseilende ned Mississippi..." I mars 2020 varmet Ash & Thorns opp scenen for Darling West like før landet stengte ned og i januar 2021 kom deres første studio-plate River of Wrongs ut. Midt i en pandemi, uten mulighet for å spille konserter.


Med sitt nyeste album i sekken tar Ash & Thorns et steg ut i et mer åpent musikalsk landskap. Sangene og tekstene har blitt mer nyanserte og vi hører skråblikket på samfunnet som man kan finne hos artister som Jason Isbell. Dette er ikke protestsanger, sier de selv på baksiden av LP’en. Likevel er det en god dose samfunnskritikk å spore i den nye låtene på skiva. Rasmus Dugstad sin karakteristiske og poetiske måte å skildre mørke faser av livet er bærende for flere av tekstene.


Tid: Torsdag 28. juli

Kl.: 18.00

Pris: 200,- kun konsert