Vi skal smake på hele syv øl i denne smakingen. Med godt komponert snacks til (nøtter, saltstenger og sjokolade).
Med over 1000 års historie i Europa, har ølet i alle land blitt et viktig element for sosialt felleskap
og god stemning.
Men hva vet du egentlig om øl? Plukker du de boksene eller flaskene som står nærmest når du kommer til øl avdelingen, eller bruker du litt tid på å finne noe spesielt? Og mottoet til Tom Kjetil er fortsatt «drikk bedre og ikke mere».
Vi går mot sommer og sol. Så dette blir en lys og frisk ølsmaking.
Vi utforsker bryggerier du kanskje aldri har hørt om. Et variert program der du får et godt innblikk i forskjellene fra humle til bruk av både lys og mørk malt. Smaker du et hint av kaffe, et preg av markjordbær, eller smaksbildet fra brent malt? Er det magi i belgisk gjær? Og kan tyskere lage magi av hvete? England er kjent for øl-stilen IPA, Indian pale ale, den har formet seg med mango, ananas og ekstreme humler, men hvordan skal den egentlig smake?
Tom Kjetil Olsen har selv smakt over 4000 forskjellige øl. Og gjennom dette også etablert ølklubben «Den bitre humle», og driver podcasten «Ølpodden Den bitre humle». Han brygger litt selv, men er aller mest glad i å utforske øl-verden.
I denne ølsmakingen skal vi innom Klosterstil fra Belgia, Hveteøl fra Tyskland, sommerlig øl fra Norge, fruktig øl, har du smakt på det før? Noen typer øl er kanskje til og med bedre enn vin, for en surøl med norsk qveik-gjær er spennende.
Arr: Brukerrådet på Gråtenmoen i samarbeid med Gråtenmoen bydelshus og Tom Kjetil Olsen.
Vår koselig kafe er åpen med hjemmelaget mat, kaker og kaffe.
Velkommen!
Foto: Kai Hansen